Kirándulás Mexikóban

MerIda

Ha az utazó mexikói programjában csak a Yucatán-félsziget szerepel, akkor feltétlenül meg kell néznie Méridát, mert a tengerparti nyaralós városokhoz képest ez igazi, hiteles mexikói város, mégpedig a kellemes, vonzó fajtából.

A város tele van szebbnél szebb terekkel, templomokkal, piacokkal, bárokkal, éttermekkel. Érdemes is ezért egy éjszakára itt megszállni.

Mérida Yucatán legnagyobb városa, amely praktikus kiindulópont a térség maja romvárosainak meglátogatásához. Az 1,2 milliós lakosságú várost az elegáns épületei miatt a helyiek szeretik túlzóan „második Párizsnak” nevezni. Sok más mexikói városból költöznek ide tehetősebb nyugdíjasok, mert itt jó a közbiztonság.

A város templomai és kolostorai bizonyítják, hogy a rendkívül befolyásos egyházi rendek milyen fényűző épületek emelését engedhették meg maguknak. Másrészt a város a 19. században virágkorát élte a kötélgyártásnál használatos agávérost termelésének köszönhetően. A gazdag kereskedők üzleti kapcsolatban álltak Franciaországgal is és párizsi mintákra építettek Méridában elegáns házakat.

Este válik Mérida igazán romantikus hellyé. A koloniális épületeket szépen megvilágítják, és andalgó párokkal telnek meg az utcák. Nagyon finomakat lehet enni Méridában és végre nem csak turistákkal teli éttermekben. Vannak vendéglők, ahol kreatív módon fuzionálják a mexikói, a maja és az európai konyhát.

A városban megfelelő választék van szállodákból és szórakozóhelyekből is.
Az egyik legjobb program a méridai piac meglátogatása. Nagy választékban kaphatók szuvenírek, és minden egyéb,köztük rengetegféle függőágy. Alkudozni kell, mert a külföldinek akár tízszer akkora árat mondanak elsőre, mint amennyiért azt a helyieknek

Árlista

Kirándulás
és transzfer

Foglalás

Lépjen kapcsolatba velünk

Foglalj egy felejthetetlen mexikói kirándulást kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül, vagy írj nekünk Facebookon vagy WhatsApp-on illetve Viberen.

Mindenben segítünk, neked csak élvezni kell a nyaralást, és nem kell mással foglalkoznod.

Köszönjük, hogy minket választottatok!